Nyjægerdag på riffelbanen – ref.

Riffeldag på Vigersted skydebane.

Det er lørdag d. 23 juni 2018,  solen skinner og vi er forsamlet på Vigersted skydebane. Holdet består mest af håbefulde ”nyjægere” hvis forventning er at prøve diverse rifler for at kunne danne sig et billede af diversiteten på dette område.

Vi bliver budt velkommen af Henrik (jagttegnsunderviser Ringsted) og der er en kort intro om hvordan dagen skal forløbe.

Efter opdeling i 2 skydehold begiver jeg mig til 100m banen. Her er der et stort udvalg af diverse rifler i forskellige kalibre. Lidt for enhver smag og sikkert for enhver pengepung 🙂

Rigtigt godt at få prøvet forskellige våben, og en fin oplevelse at se skudbilledet bagefter. Men også en oplevelse at se, hvor forskelligt kikkerten passer til forskellige skytter.

Efter at have skudt på 100m var der gjort klar på 50m. En helt igennem fornøjelig skydning. Jeg fik for første gang i min lange skydekarriere, prøvet at skyde med skydestok. Det var noget helt nyt, og spændende 🙂

Ved siden af mig lå Jens og Mølle. Vi er det faste skydehold på lerduebanen, og var selvfølgelig også at finde her. Der var et fint udvalg af våben og vi fik prøvet de fleste.

Men ingen roser uden torne. Det var en hård nød at knække for Jens og jeg da vi skulle ned og markere. Vi måtte se på at Mølle havde sat 3 skud i skiven der næsten kunne dækkes af et enkelt klistermærke. Nogle må stoppe den kvinde 🙂 Vi andre, der måtte bruge flere klistermærker, følte os lidt bagud. Men sådan er det at være mand, og blive sat på plads 🙂

Efter endt skydning fik vi besøg af Per Ryberg Jensen. Per er sweishundefører, og har en stor viden på området. For en ”ny mand i jægerfaget” som mig, så er der rigtig meget viden at suge til sig. Jeg vil ikke her komme ind på alt hvad der blev gennemgået, blot sige at jeg fik udvidet min viden betragteligt. Der er rigtig mange ting at lære og der kommer hele tiden noget nyt. Så samlet set kan jeg anbefale at deltage på disse dage. Der tilgår meget nyttig viden, som der ikke har fundet vej til jagttegnsundervisningen.

En hyggelig dag, mange engagerede instruktører og brugbar viden.

Bedste hilsner herfra.

Kåre Niven Christiansen.