Trofæaften referat

TROFÆAFTEN i Foreningshuset

Torsdag den 9. april 2015 afholdte riffeludvalget en velbesøgt Trofæaften i foreningshuset. Ca. 50 personer, 31 trofæer, 9 jagthorn, 1 krageskjul og lidt IT-udstyr fyldte foreningshuset til sidste plads.

Opskriften er den samme hvert år. Trofæerne fra det foregående år skal kåres, og derfor var det trofæer fra 2014 der var i spil.
Der blev indskrevet 15 danske trofæer (14 bukke + 1 kronhjort), 4 udenlandske bukketrofæer og 12 udenlandske øvrige.

Alle trofæerne var flotte på hver deres måde, og alle repræsenterer de en spændende jagtoplevelse. Da de afgivne stemmer var talt op blev resultatet således:

Årets danske trofæ 2014 blev med 14 stemmer vundet af Andreas Larsen. Andreas havde skudt den meget flotte buk på sin egen jagt i Allindelille.

Årets udenlandske buk 2014 fik 21 stemmer og trofæet tilhørte Henrik Jensen, som havde skudt bukken på hans jagt i Sverige.

Årets udenlandske trofæ øvrige 2014 blev vundet af Kurt Greve, som fik 15 stemmer. Hans flotte trofæ – en Sibirisk Ibex – er skudt i Rusland ved grænsen til Mongoliet.

Et fast indslag hvert år er et jagt-relateret foredrag, og i år var det krage-jægeren Bjarne Frost der stod for underholdningen.

Bjarne Frost fortalte om krager og kragejagt på en interessant og under-holdende måde, og mon ikke de fleste jægere gik hjem med en masse ny viden om krager. Bl.a. at krager har en meget høj intelligens i forhold til størrelsen, de kan finde ud af at bruge redskaber, de husker godt og at de ser flere farver end f.eks. rådyr og derfor kan det være svært at camouflere sig.  Der er ca 1,5 millioner krager i Danmark, og hvert år bliver ca. 66.000 krager skudt og ca. 10.000 fanget.

Foredraget handlede i høj grad også om hvad man skal gøre, hvis man skal have held med at jage krager. Bjarne Frost kom ind på lokkekald, lokkefugle, camouflage og meget mere. I den forbindelse demonstrerede han hvordan han kan lokke krager til ved at skrige som kragerne. Det hele blev krydret med sjove fortællinger om Bjarnes oplevelser på kragejagter – både i Danmark og i udlandet bl.a. Sydafrika. Som afslutning på foredraget viste Bjarne Frost en lille film fra hans kragejagter.

Jagtforeningens dygtige jagthornsblæsere under ledelse af Knud Brixager, deltog igen i år i aftenens program. Et uundværligt indslag til trofæaftenen – bl.a. spillede de Kragens død, som passede perfekt til aftenens emne.

Som noget nyt på trofæaftenen havde Guldsmedeværkstedet v/Randi Christiansen fra Sorø, fået mulighed for at vise nogle af sine arbejder frem. Hun havde medbragt et flot udvalg af nøgleringe med fine jagtmotiver, jagtsmykker i guld og sølv, jagtknive med graveringer og meget mere.

Som lidt økonomisk støtte til arrangementet blev der i aftenens løb solgt kinesisk lotteri, hvor de fine gevinster bl.a. var sponsoreret af Hubertushuset og Guldsmed Randi Christiansen.