Referat af Nyjæger-riffeldag 2016

Riffeldagen af Claus Plougmann:

Jeg har altid været fascineret af våben og havde store forventninger til denne dag. Godt nok kom jeg for sent, grundet en søvnig teenager og gps udfordringer, men blev ved ankomsten straks rakt en lyddæmpet .222 på 50m banen. En passende begyndelse for en riffel novice.

Med kun teoretiske erfaringer lykkedes det efter et par prøveskud at placere 3 huller inden for en femmer. En god start, synes jeg.

Derefter var det tid til 100m banen og en lyddæmpet 30.06. Den var forbløffende let at skyde med og der kunne jeg også sætte 3 prikker i bunden af en øldåse. Det var ganske vist en riffel til ca 50k penge og det kunne mærkes. Der blev også tid til en 308 uden lyddæmper og der føltes rekylen lidt mere hvilket nok påvirkede min træfsikkerhed, der var i hvert fald noget mere spredning.

Der var meget fokus på sikkerhed og det er mit indtryk at alle fik den hjælp de havde behov for, men uden at det blev skolemester lignende. Jeg vil gerne rose de der villigt havde stillet deres egne våben til rådighed og takke for en god oplevelse.

Derefter var der besøg af 2 schweisshundeførere som fortalte om skudtegn, schweiss rester efter skud og hvad man gør (og navnlig ikke gør) som uheldig jæger med et forsvundet dyr. Der blev demonstreret med skud på krondyr klov hvad der sker, hvilke rester man kan forvente og endelig hvordan hunden opsporer færten og leder i terrænet.

Det har været særdeles gavnligt for os alle at deltage, det er tydeligt at jeg selv og mange andre nyjægere ikke har en jagtlig baggrund og derfor er der meget nyt vi skal suge til os. Så det er særdeles opmuntrende at der bliver gjort meget fra nyjægergruppens side for os. Jeg har i hvertfald følt mig velkommen hver eneste gang.