Referat af Nyjæger kursus i jagt, natur og vildtpleje

Nyjægerkursus i Jagt, natur og vildtpleje 2016:

Nyjægergruppen afviklede i maj og juni et 4 dages kursus med tiltlen Jagt, vildt og naturpleje.

Kurset strakte sig over 4 dage/aftener og bød på både markvandring på jagtrevir, besøg på et andeopdræt, besøg på et fasaneri, præsentation af forskellige jagthunderacer – og sidst men ikke mindst: forlægning og tilberedning af vildt.

Vi besøgte et privat revir, hvor vi gik rundt på terrænet fik en grundig indsigt i hvad det kræver hvis man selv vil drive et revir. Vi fik et indblik i hvilke tanker der lå bag de forskellige beplantninger og hvordan reviret blev passet gennem året.

Vi havde også besøg af vildtkonsulent, Mikael Kirkhoff Samsøe, fra Danmarks jægerforund, som undervejs supplerede med bud på hvordan man ellers kunne have gjort samt hvordan man kan søge om forskellige tilskudsordninger i forbindelse med etablering af et revir.

Gruppen besøgte også både et andeopdræt og et fasaneri, hvor vi lærte hvordan man skal passe vildtet efter udsætning.

Den sidste dag havde vi besøg af hundeudvalget som fortalte om de forskellige jagthunderacer og hvad man skal tænke over inden man anskaffer sig en jagthund.

Dagen sluttede af med et kursus i hvordan de forskellige typer af vildt skal forlægges og behandles, hvorefter vi tilberedte en god middag.