Indlæg af Rasmus – Nyjægerjagt 13.12.2015

Indlæg  af Rasmus Slott Nielsen

Stor tak til Nyjægergruppen og Ringsted og Omegns Jagtforening for et super godt arrangement søndag d. 13. december 2015

Det hele startede med lidt morgenmad, hvor vi bl.a. blev informeret omkring regler, traditioner og opførsel, når man er på jagt.  Hvilket var super godt for en som mig, da dette var min første jagt.

Efter morgenmaden blev vi samlet på gårdspladsen til parolen, hvor vi blev delt op i 2 hold og jagten blev blæst i gang. Vejret kunne ikke have været meget bedre med næsten ingen vind og masser af sol.

Det første vi skulle prøve kræfter med var fasanjagt. Dette var en stor omvæltning for en rutineret lerdueskyder som mig, da fasaner på ingen måde flyver hverken jævnt eller lige. Det var ekstremt frustrerende, men også rigtigt sjovt. Men på trods af en del forbiere, så blev det da i sidste ende til et par træffere for mit vedkommende.

Herefter stod den så på harejagt. De 2 hold blev stillet op på hver sin side af jagtområdet og så drev man vildtet over imod de andre. Der var en del vildt på området, men da sådan nogle harer er nogle hurtige små bæster, så var der en del, som smuttede fra os. Jeg blev også overrasket over, hvor svære de er at få øje på. Det lykkes mig, at gå under halvanden meter forbi en der sad helt stille. I alt blev det til 4 styks.

En anden rigtig fed oplevelse for mig var, at se hundene i deres es. Hvordan de løb efter det nedskudte vildt og bragte det tilbage til deres førere.

Jagten sluttede af med paraden, hvor dagens “fangst” blev vist frem og jagten blev blæst af. Det endte med 42 fasaner og 4 harer. Så vidt jeg ved, så var der ingen som ikke fik skudt noget, hvilke var rigtigt godt.

Arrangementet sluttede af med en gang rigtig god mad, hvor der blev snakket flittigt om dagens jagt og vildtopskrifter.

Alt i alt en rigtig god dag med masser af god jagt, hyggelige stunder og gode oplevelser. Et arrangement jeg i den grad kan anbefale til andre nyjægere.

Så igen stor tak til arrangørerne, til jagtherren og alle de andre som hjælp til med, at gøre dette til en perfekt jagtoplevelse for en nyjæger som mig.

Rasmus Slott Nielsen