Kursus for Nyjægere – referat

På Herrens Mark.

Jeg har været en tur På Herrens Mark. Hermed en kortfattet beretning fra en der aldrig før har beskæftiget sig med jagt.

Det var et kursus for nyjægere og bestod af tre kursusdage med emner om forberedelse og inspiration til jagt.

På de to første kursusdag var vi ude privat og besøge tre forskellige vildt opdrætter med hhv. fasaner og ænder. At man opdrætter vildtet i trygge og gode rammer for derefter at lukke det ud i den fri natur hvor jagten sætter ind – den tanke har aldrig strejfet mig før. Ej heller har jeg før tænkt på, at jagt-branchen i virkeligheden udgør en stor forretning.

På den sidste kursusdag endte jeg med en dolk i hånden for der skulle råbukken flås og kragen ordnes.

Ned fra loftet i stalden hang tre råbukke klar. Med blå reb rundt om de slanke halse og med store øjne der nu var blevet matte og grå. Stadig et utroligt elegant og flot dyr. De var klar til at blive flået så bugen var åben og de havde et langt snit i halsen. Jeg har aldrig set en død råbuk før så det var et fascinerende men også et lidt dramatisk syn. Hvor blev mit urinstinkt af?

Jeg fik dolken i hånden og med en god og kyndig vejledning kunne jeg stolt tage hjem og fortælle om mine bedrifter.

En helt anden sag var gråkragerne som hang bag mig som en juleguirlande fra stolpe til stolpe. En masse døde fugle med slatne næb. Og fjer overalt da de skulle ordnes. Men med de mange tips og den gode stemning lykkes det mig at finde ind til to overraskende velsmagende stykker fuglebryst.

Jeg har nu igennem de tre kursusdage set og lytte. En sætning som ofte blev nænt var; husk respekten for dyret og naturens gang.

Det vil jeg huske og siger TAK for en tur På Herrens Mark!

Lisbeth Fabricius Johannsen